Info balkontegels

De mooiste onderhoudsvrije kunststof balkontegels voor een duurzame en veilige balkonvloer en terrasvloer!

Onderhoudsvrije balkontegels

Met onze Ribdeck balkontegels heeft u nooit meer onderhoud. De tegels zijn namelijk gemaakt van Polypropyleen, een hele sterke soort kunststof die slijtvast is. Dit materiaal is non-poreus wat inhoud dat het zo glad is dat aanslag, fijnstof en vuil zich niet kan vasthechten. Ook zijn de tegels op een speciale manier gegoten om deze eigenschap te behouden. Vaak is een behoorlijke regenbui voldoende om de vloer schoon te spoelen. Ook kan de vloer met een natte doek, dweil of hogedrukreiniger worden gereinigd.

Veilige antislip balkontegel

De Ribdeck tegels zijn voorzien van een sterk antislip middel die door de gehele tegel zit verwerkt en kan daardoor niet afslijten. Een vermenging van 8% rubber zorgt ervoor dat de tegels bestand zijn tegen krimp en uitzetten en minder belastend zijn voor de gewrichten dan een reguliere beton balkonvloer afwerking. Nog een voordeel is dat de tegels geen warmte en kou vasthouden. Dit maakt het ook de ideale tuintegel voor rond een zwembad of jacuzzi.

Open tegel voor waterafvoer

De tegels zijn voorzien van een open oppervlakte die het water doorlaat om via de natuurlijke weg te worden afgevoerd. Blaadjes van de bomen en ander vuil kunnen er doorheen vallen. Grotere bladeren vallen er doorheen zodra ze zijn verdroogd. Mocht u het na loop van tijd nodig vinden, dan kunt u het achterblijvende vuil met een stofzuiger opzuigen. U kunt de tegels ook eenvoudig een stukje losklikken en omhoog tillen.

Balkontegels zelf eenvoudig leggen door kliksysteem

De tegels zijn voorzien van een kliksysteem en zijn daardoor gemakkelijk zelf te leggen. Dit
gaat nog eenvoudiger dan het leggen van kliklaminaat. U kunt de tegels op maat zagen met een cirkelzaag of decoupeerzaag. U kunt vaak al binnen een paar uur genieten van een mooie nieuwe balkonvloer waar u nog heel lang plezier van heeft! Bekijk hier alvast de leg instructies.

14 verschillende UV bestendige kleuren

De tegels zijn leverbaar in 14 verschillende kleuren. De kleuren zijn sterk UV bestendig. Er zit altijd wel een kleur tussen die mooi aansluit bij de stijl van uw balkon. Het meeste wordt gekozen voor de kleur RVS, dit is een kleur die bij heel veel stijlen mooi past.

Afwerking

U kunt van iedere kleur afwerkranden en hoekstukken bestellen. Een balkonvloer ligt vaak al iets verdiept waardoor u geen afwerkranden nodig heeft. U heeft de afwerkranden alleen nodig wanneer u met uw teen tegen de zijkant van de tegel aan kunt stoten

15 jaar beperkte garantie

De tegels zijn zeer duurzaam door het gebruik van slijtvast en sterkte UV beschermers. Er zit 15 jaar beperkte garantie op de tegels en 3 jaar op de kleur. De kleur is namelijk afhankelijk van de plek waar de tegels liggen en de sterkte van de UV stralen. Onze ervaring is dat de verkleuring op balkons in Nederland minimaal zal zijn. Lees hier de garantie voorwaarden.

Tegels geschikt voor honden en katten

De tegels zijn diervriendelijk. De voetjes van huisdieren zijn erg gevoelig. Het oppervlakte van de Ribdeck tegel is mooi afgerond en niet scherp. Hier kunt u 2 voorbeelden zien van huisdieren en onze tegels.

Ondervloer

Indien de ondervloer van beton is of een andere gladde vloerafwerking dan kunnen de tegels daar direct overheen worden gelegd. Uiteraard moet uw balkon- of terrasdeur de tegelhoogte van 1,8 cm toelaten.

Indien u de tegels over een bitumen dakbedekking wilt leggen dan adviseren wij om een rubberen ondervloer te gebruiken ter bescherming van het bitumen. Deze rubberen ondervloer kunt u in onze webshop bestellen.

Proefpakket

Wij bieden u de mogelijkheid om de tegels eerst zelf te ervaren en uw kleur keuze thuis te maken. Proefpakketten worden gratis naar u verzonden!

Tegels bestellen

Klik op de pagina Shop om de tegels te bestellen.

Bekijk onze andere antisliptegel toepassingen op www.swissdeckvloertegels.nl

Wij hebben in totaal 5 soorten antisliptegels. Denk aan toepassingen zoals garages, evenementen, opslagboxen, buitenvloer voor een tent of caravan, zwembaden, winkelvloeren etc. Bezoek onze website www.swissdeckvloertegels.nl voor meer informatie.

Technische specificaties

 • Afmeting balkontegel: 33,3 x 33x3 x 1,2 cm
 • Afmeting afwerkrand: 33,3 x 6,2 cm
 • Afmeting afwerkhoek: 6,2 x 6,2 cm
 • Gewicht per tegel: 552 gram
 • Materiaal: Polypropyleen copolymeer
 • Oppervlakte tegel: antislip
 • UV weerstand: UV gestabiliseerd materiaal
 • Temperatuurbereik: -20 tot +70 graden
 • Belastbaarheid per m2: 25 ton
 • Bestand tegen chemicaliën: uitstekend
 • Bestand tegel benzine, olie, koelvloeistof: uitstekend
 • Bestand tegen zuren en oplosmiddelen: goed
 • Valt in brandcatergorie: Efl (standaard voor kunststof) en rookklasse: S2
  (op aanvraag en tegen een meerprijs is de FireDeck tegel met een B1fl gecertificeerde brandklasse leverbaar)