Installatie instructie

leggen ribdeck terrastegels

Installatie instructie voor Ribdeck balkontegels

1 De tegels voor buiten gebruik kunt u het beste gelijk na ontvangst op uw balkon zetten en bij normale temperaturen dezelfde dag leggen. Bij extremere temperaturen wel eerst een dag laten acclimatiseren aan de buitentemperatuur. De tegels voor binnen gebruik altijd 24 uur laten acclimatiseren in de ruimte waar de tegels worden gelegd.

2 De tegels kunnen op maat worden gemaakt met een decoupeerzaag. Gebruik hiervoor een fijn zaagblad zoals een aluminium- of ijzerzaag.

3 Houdt 6 tot 10 mm ruimte tussen de tegels en de in de ruimte aanwezige muren, zware kasten of andere objecten. De tegels kunnen het beste om zware objecten heen gelegd worden zodat de vloer kan “werken”. De tegels zetten namelijk iets uit bij warmte en krimpen iets bij kou.

4 Begin in de linkerhoek van de te installeren ruimte. Bij een balkon of terras begint u vaak met de mooie kant aan de gevelzijde.

5 Leg de eerste tegel neer met de 2 gladde zijden aan de muurzijde (boven- en linkerkant). Plaats de tweede tegel aan de rechterkant met de gladde kant aan de muurzijde (boven). Leg de tegel op de lusjes van de eerste tegel. Sla met de palm van uw hand op de rand van de tweede tegel zodat de tegel in de eerste klikt. U kunt ook over de tegels lopen dan klikken ze ook in elkaar.

6 Vervolg het leggen continu van links naar rechts en van boven naar onderen.

7 Tip: klik eerst alle tegels aan elkaar die zeker niet verzaagd hoeven te worden. Er ligt dan een zo maximaal mogelijk vlak in het midden van het balkon. Door dit te schuiven kunt u goed inschatten hoe u aan de zijkanten uitkomt. Daarna maakt u de overige tegels aan de zijkanten op maat. Controleer wel eerst of de het vlak goed haaks ligt.

8 Afwerkranden en hoekstukken zijn alleen nodig wanneer er tegen de zijkant van de tegel aan kan worden gestoten. Een balkonvloer ligt meestal iets verdiept, waardoor dit niet nodig is. Denk erom dat afwerkranden alleen aan een niet afgezaagde kant kunnen worden geklikt.

9 Afwerkranden en hoekstukken zijn alleen nodig wanneer er tegen de zijkant van de tegel aan kan worden gestoten. Een balkonvloer ligt meestal iets verdiept, waardoor dit niet nodig is. Denk erom dat afwerkranden alleen aan een niet afgezaagde kant kunnen worden geklikt.

10 De tegels kunnen op iedere vlakke harde ondergrond worden gelegd. Bij een bitumen ondergrond adviseren wij een rubberen ondervloer om beschadigingen aan het bitumen te voorkomen. Deze ondervloer kan ook voor binnen worden gebruikt om (loop) geluid te reduceren. Dit is alleen aan te bevelen als het in een niet vochtige omgeving komt te liggen. Wanneer de binnen vloer blootgesteld wordt aan vocht of water gebruik dan geen ondervloer.

Leg instructie dakterras

dakterras voor renovatie

Dakterras voor het plaatsen van de Ribdeck tegels voor dakterras renovatie.

dakterras renovatie

Start met een lege en schone vloer.

bitumen dak renoveren

Bij een bitumen dakbedekking adviseren wij om een rubberen onderlaag te gebruiken om beschadiging aan het bitumen te voorkomen. U kunt recycled rubber in onze webshop bestellen.

balkon renovatie ribdeck tegels

Vervolgens kunt u de tegels leggen. Start vanaf een punt waar u de hele tegels kunt plaatsen, zoals hier in de linker hoek. Houdt ongeveer een centimeter rondom vrij voor werking van de tegels. De tegels kunnen met temperatuur veranderingen iets krimpen of uitzetten.

leggen onderhoudsvrije tegels

De tegels kunt u één voor één aan elkaar klikken.

drainage tegels

Aan het einde kunt u indien nodig de tegels op maat maken met een decoupeerzaag of cirkelzaag. Houdt er rekening mee dat u afgezaagde stukken niet meer kunt hergebruiken.

leggen ribdeck terrastegels

Een afwerkrand is niet nodig, deze vloer ligt al iets verdiept. Als stelregel heeft u deze alleen nodig wanneer u met uw teen tegen de rand van de tegel aan kunt stoten.

mooie nieuwe balkonvloer

Met als resultaat een prachtige nieuwe Ribdeck balkonvloer!