Installatie instructie

leggen ribdeck terrastegels

Installatie instructie voor Ribdeck balkontegels

1De Swissdeck tegels moeten in de ruimte waar het geïnstalleerd wordt 24 uur acclimatiseren bij een temperatuur van ongeveer 20 ºC. Dit geldt alleen voor grote oppervlakten en is om krimp of uitzetting te vermijden.

2Begin in de linker hoek van de te installeren ruimte.

3Houdt minimaal 8 mm ruimte tussen de vloertegels en de in de ruimte aanwezige muren, kasten of andere zware objecten. De tegels kunnen het beste om zware objecten heen gelegd worden zodat de vloer kan "werken".

4Leg de eerste tegel neer met de 2 gladde zijden aan de muurkanten (boven- en linkerkant). Plaats de tweede tegel aan de rechterkant met de gladde kant aan de muurkant (boven). Leg de tegel op de lusjes van de eerste tegel. Sla met de palm van uw hand op de rand van de tweede tegel zodat de tegel in de eerste klikt.

5Herhaal dit zodat er 3 rijen komen te liggen. Ga terug naar de linkerkant en werk 3 rijen naar de deuropening (onderen).
Klik nu de randafwerking een de laatste tegel en sluit de deur.
De randafwerking moet van de deur vrij blijven. Is de ruimte te groot bij de deur trek dan de rijen naar de deur toe en maak de tegels aan de voorzijde op maat.

6Alle Swissdeck producten kunnen op maat gemaakt worden met een hand-, decoupeer- of cirkelzaag.

7Vervolg het leggen continu van links naar rechts en van boven naar onderen.

8Wees er zeker van dat de hoek haaks is aan de voor- en linkerzijde om recht uit te kunnen komen. Plaats afwerkranden en hoekstukken als dat nodig is om het geheel mooi af te werken.

9Een Foam onderlaag is aan te raden om (loop) geluid te reduceren. Het is alleen aan te bevelen als het in een niet vochtige omgeving komt te liggen. Wanneer de vloer blootgesteld wordt aan vocht of water gebruik dan geen onderlaag.

Leg instructie dakterras

dakterras voor renovatie

Dakterras voor het plaatsen van de Ribdeck tegels voor dakterras renovatie.

dakterras renovatie

Start met een lege en schone vloer.

bitumen dak renoveren

Bij een bitumen dakbedekking adviseren wij om een rubberen onderlaag te gebruiken om beschadiging aan het bitumen te voorkomen. U kunt recycled rubber in onze webshop bestellen.

balkon renovatie ribdeck tegels

Vervolgens kunt u de tegels leggen. Start vanaf een punt waar u de hele tegels kunt plaatsen, zoals hier in de linker hoek. Houdt ongeveer een centimeter rondom vrij voor werking van de tegels. De tegels kunnen met temperatuur veranderingen iets krimpen of uitzetten.

leggen onderhoudsvrije tegels

De tegels kunt u één voor één aan elkaar klikken.

drainage tegels

Aan het einde kunt u indien nodig de tegels op maat maken met een decoupeerzaag of cirkelzaag. Houdt er rekening mee dat u afgezaagde stukken niet meer kunt hergebruiken.

leggen ribdeck terrastegels

Een afwerkrand is niet nodig, deze vloer ligt al iets verdiept. Als stelregel heeft u deze alleen nodig wanneer u met uw teen tegen de rand van de tegel aan kunt stoten.

mooie nieuwe balkonvloer

Met als resultaat een prachtige nieuwe Ribdeck balkonvloer!