Leg Instructie Balkon of Dakterras

dakterras voor renovatie

Dakterras voor het plaatsen van de Ribdeck tegels voor dakterras renovatie.

dakterras renovatie

Start met een lege en schone vloer.

bitumen dak renoveren

Bij een bitumen dakbedekking adviseren wij om een rubberen onderlaag te gebruiken om beschadiging aan het bitum te voorkomen. U kunt recycled rubber in onze webshop bestellen.

balkon renovatie ribdeck tegels

Vervolgens kunt u de tegels leggen. Start vanaf een punt waar u de hele tegels kunt plaatsen, zoals hier in de linker hoek. Houdt ongeveer een centimeter rondom vrij voor werking van de tegels. De tegels kunnen met temperatuur veranderingen iets krimpen of uitzetten.

drainage tegels

Aan het einde kunt u indien nodig de tegels op maat maken met een decoupeerzaag of cirkelzaag. Houdt er rekening mee dat u afgezaagde stukken niet meer kunt hergebruiken.

leggen onderhoudsvrije tegels

De tegels kunt u één voor één aan elkaar klikken. Er zitten extra 'kliklusjes' bijgeleverd voor wanneer u een tegel wilt plaatsen aan de zijde waar geen klikbevestiging zit. Dit geldt echter niet de afgezaagde kant van de tegel. Deze is niet meer te gebruiken om een tegel aan vast te klikken, deze plaatst u daarom altijd aan het einde.

leggen ribdeck terrastegels

Een afwerkrand is niet nodig, de vloer ligt al iets verdiept. Als stelregel heeft u deze alleen nodig wanneer u met uw teen tegen de rand van de tegel aan kunt stoten.

mooie nieuwe balkonvloer

Met als resultaat een prachtige nieuwe Ribdeck balkonvloer!